NE ARAMIŞTINIZ?

Sertifikanı Sorgula

Altının Işıltısını Taşıyın: Choker Trendi

Altının Işıltısını Taşıyın: Choker Trendi

Kolyeler, hiç şüphesiz kadınlar için olmazsa olmaz aksesuarlardan biri. Birbirinden şık ve ilgi çekici tasarımları ile her kombine zarif bir dokunuş yapan takılar arasındaki choker kolyeler ise son zamanların trend parçaları arasında yer alıyor. Klasik ofis kombinlerinden günlük spor kombinlere ve hatta şık davetlerde güzelliğinizi tamamlayan abiye kombinlerine kadar her tarza uyum sağlayan modelleri ile altının ışıltısını taşıyın choker trendi, Elizi koleksiyonlarında sizleri bekliyor!

Nostaljinin vazgeçilmez ruhunu günümüze taşıyan choker kolyeler, altının ışıltısıyla birleşerek büyüleyici bir cazibeye kavuşuyor. Geçmişten günümüze kadınların severek kullandığı aksesuarlardan biri olan ve altının ışıltısını taşıyın choker trendi, farklı ve iddialı parçalarla özgün tarzını yansıtmayı seven kadınlar tarafından büyük ilgi görüyor.

90’lı Yıllardan Günümüze Ulaşan Şıklık: Choker Kolye

Altının ışıltısını taşıyan choker trendi, oldukça köklü bir geçmişe sahip. Tarihi binlerce yıl öncesine kadar uzanan choker kolyelerin ilk defa 1798’de Fransız Devrimi sırasında moda olduğunun pek çok tarihi belgede yazılı olduğu biliniyor. Bunun nedeni ise Fransız kadın protestocuların, giyotin altında ölenlerin anısını yaşatmak için boyunlarına kırmızı kurdeleler takmış olmaları. Fakat Anne Boleyn'in resimlerinde boyunlarında choker kolye bulunan kadınların portrelerinin yer alması, bize bu kolyelerin tarihinin Fransız Devrimi'nden uzun yıllar öncesine kadar uzandığına dair ipuçları veriyor.

Anne Boleyn'in resimlerinde choker kolye, deneğin boynuna takılmış olan “B” uçlu inci bir kolye olarak tasvir ediliyor. Bunun yanında Güzel Sanatlar ve Mücevher Müzesi’nden alınmış olan bazı belgeler de günümüzde altının ışıltısını taşıyın choker trendi için 2500 yıl öncesine ve hatta Sümer dönemine kadar geçmişe uzanmak gerektiğini gözler önüne seriyor.

Tarihsel dönemler boyunca farklı amaç ve anlamlar taşıyan choker kolyeler, günümüzde altınla bezenmiş birbirinden şık modelleri ile göz kamaştırmaya devam ediyor. Boynunuzu narince saran zarif stili ve omzunuzu ön plana çıkararak kıyafetinize kattığı şıklığı ile choker kolyeler, gelecekte de trend olmaya devam edecek gibi görünüyor.

Choker Kolye Modelleri ile Farklı ve Özgün Kombinler

90’lı yılların aksesuar modasından unutulmaz bir iz taşıyan choker kolyeler, günümüzde de trendini korumaya devam ediyor. Kombinlere özgün ve farklı bir hava katarak ilgi dolu bakışları üzerine toplayan choker kolye modelleri, Elizi koleksiyonlarında altınla buluşarak ışıltısını zirveye taşıyor.

Tarzınıza uygun modeli kolayca bulabileceğiniz altın choker kolyeler, günümüzde modern tasarım çizgileriyle bir araya gelerek estetik bir zenginlik sunuyor. Diğer takılarla kolayca kombinlenebilen choker kolye modelleri, son derece popüler ve havalı bir parça olarak öne çıkmaya devam ediyor.

Altının ışıltısını taşıyın choker trendi, pek çok avantajı ile her kadının en sevdiği aksesuarları arasında yer almayı başarıyor. Bu avantajlardan bazıları ise şunlar:

  • Choker kolye modelleri ile özellikle dekolteli elbiselerde harika bir şıklık yaratmak mümkün. Dikkati, kıyafetin üst bölgesine çeken choker kolyeler ile göğüs dekolteli kıyafetler, mükemmel bir bütünlük oluşturur.

  • Genellikle ayarlanabilir klipsler ile üretildiğinden choker kolyelerin her türlü boyun ölçüsüne uyum sağlaması oldukça kolaydır.

  • Choker kolyeler, diğer kolye modellerine göre yüze çok daha yakındır. Bu sayede yüzünüzün ve makyajınızın güzelliğini en iyi şekilde ön plana çıkarır.

  • Kendi başına yeterince göz kamaştıran choker kolyeler, minimal tarzda küpelerle birlikte kullanıldığında son derece zarif bir stil yaratmanızı sağlar.

  • Choker kolyeler ilgi dolu bakışları üst dekolte kısmına çektiğinden boyun altında dekolte olan kare yaka ya da straplez kıyafetler ile mükemmel bir denge yakalar.

Dilerseniz, 90’lı yılların asi ruhunu, günümüzün şık ve modern çizgileri ile buluşturan altın choker modellerini keşfetmek için Elizi Kuyumculuk koleksiyonlarına göz atabilirsiniz.

Bir önceki yazımıza https://www.elizi.com.tr/blog/sevgililer-gununde-askinizi-taclandiracaginiz-altin-takilar linkinden ulaşabilirsiniz.