NE ARAMIŞTINIZ?

Sertifikanı Sorgula

Alyans Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Alyans Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Alyans, mutlu birlikteliklerin nişanesidir. Ömür boyu kullanılacak olan bu yüzük çeşidi kadınlara hem zarafet katar hem de kendilerini eşsiz hissetmelerini sağlar. Bu durum erkekler için de geçerlidir. Genellikle altın ile tasarlanan, detayları ile görenleri büyüleyen alyans tercihinde, sizi mutlu hissettirecek alyanslara yönelim göstermelisiniz. Çünkü bu sayede alyansı çok daha rahat takabilir, aynı zamanda kıyafetlerinizin eşsiz tamamlayıcıları olarak kullanabilirsiniz. Peki alyans seçiminde dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Alyans Almadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Alyans, çiftler için çok özel bir anlama sahip evlilik yüzüğüdür. Sevgiyi, sonsuz aşkı, bağlılığı simgeleyen alyans; medeni durumun da bir göstergesidir. Bu nedenle alyans satın almadan önce bazı hususlara dikkat edilmesi gerekir. En doğru alyansı satın alınması adına, alyans seçiminde dikkat edilmesi gerekenler genel hatlarıyla şu şekilde sıralanabilir:

  • Yüzüğün hangi materyalden olacağına karar vermelisiniz. Alyans üretiminde genellikle altın tercih edilir. Çünkü altın, muhteşem ışıltısıyla mutlu birlikteliği temsil eder.
  • Alyans tercihinde bir diğer önemli husus, alyansın dar ya da çok geniş olmaması gerektiğidir. Dar alyanslar, zaman içinde parmakta kan akışının olması gerektiği gibi devam etmesini engeller. Bunun yanı sıra geniş yüzükler, rahat kullanımı engeller. Bu nedenle yüzük parmağa tam oturmalıdır.
  • Alyansı sürekli kullanacak bir çift için en ideal yüzükler, şık ve zarif ama çok fazla detaya sahip olmayan tasarımlardır.

Yüzüğün Hangi Materyalden Olacağına Karar Vermelisiniz

Alyans seçiminde dikkat edilmesi gerekenler kapsamında yer alan bir diğer husus, yüzüğün hangi materyalden olacağına karar vermektir. Alyansta geleneksel olarak sarı altın tercih ediliyor. Çok daha şık, zarif ve bir yandan da ihtişamlı görünmesi; pek çok takı ile birlikte kullanılması, sarı altının rağbet görmesinin temel nedenleri arasında yer alıyor. Aynı zamanda altın ile tasarlanan alyans, özel günler için hazırlanacak kombinlerin eşsiz bir şekilde tamamlanmasını sağlıyor.

Dar ya da Geniş Olmamasına Özen Göstermelisiniz

Alyans seçiminde yüzük ölçüsü, konforlu bir kullanım açısından oldukça önemli. Alyans seçiminde dikkat edilmesi gerekenler listesinde yer alan bu husus, yüzük ölçüsünün doğru bir şekilde alınmasına dayanıyor. Çok dar bir yüzük alırsanız, alyans kullanımı sırasında parmağınıza kan akışı gitmez. Bu ise farklı sorunlara neden olabilir.

Bol bir yüzük almanız, kullanım sırasında yüzüğün sürekli düşmesine sebebiyet verecektir. Bu nedenle yüzük ölçüsünü aldıktan sonra alyans siparişinde bulunmalısınız. Bu sayede ömür boyu sorunsuz bir şekilde kullanabileceğiniz yüzüğe ulaşmış olursunuz.

Alyansı Sürekli Kullanacaksanız Çok Detayı Bulunmayan Tasarımları Tercih Edebilirsiniz

Alyansı sürekli kullanmayı düşünüyorsanız şık ama çok fazla detaya sahip olmayan yüzükleri tercih etmeniz  daha sağlıklı olacaktır. Pek çok minik taşlarla örülü alyanslar, günlük kullanımda rahatsız edebilir. Alyans seçiminde dikkat edilmesi gerekenler listesinde yer alan bu husus, bazı durumlarda değişiklik gösterebilir. Eğer yüzüğü sürekli kullanmayacaksanız, hareketli ve şatafatlı tasarımlara yönelebilirsiniz.

Altının Kaç Ayar Olduğuna Karar Vermelisiniz

Altın alyansları 14, 22 ve 24 olmak üzere üç kategoriye ayrılıyor. 14 ayar altında çok fazla seçenek bulunur. Çizilmeye karşı dayanıklı olan 14 ayar altın, sıklıkla tercih edilir. Bunun yanı sıra 22 ayar altın da bulunmakla birlikte bu türden bir alyansın çizilmelere karşı dayanıklılığı 14 ayar kadar iyi değildir.

Sıra dışı bir alyans arayanlar için birbirinden özel Trabzon hasır alyans modellerini sunmakta olan Elizi Kuyumculuk, arzu ettiğiniz tasarımlara çok özel fiyatlarla sahip olmanızı sağlıyor. Sizlere sunulan tasarımlar arasından istediklerinizi tercih ederek birlikteliğinize ihtişam katabilirsiniz.

Bir önceki yazımıza https://www.elizi.com.tr/blog/elizinin-ozel-tasarimi-trabzon-hasir-7-24-koleksiyonu linkinden ulaşabilirsiniz.