NE ARAMIŞTINIZ?

Sertifikanı Sorgula

Modern ve Geleneksel İzler: Trabzon Hasır Bilezikler

Modern ve Geleneksel İzler: Trabzon Hasır Bilezikler

Aksesuarlar, moda dünyasının önemli parçalarından biridir. Kıyafetler kadar özenle tasarlanan takılar, kombinlere modern ve zarif bir görünüm kazandırır. Girdiği her ortamda gözleri üzerine toplamak isteyen kadınlar için aksesuar, olmazsa olmaz parçaların başında gelir. Geçmişten günümüze popülerliğini koruyan modern ve geleneksel izler Trabzon hasır bilezikler, tarzını yansıtmak isteyen kadınların vazgeçilmezidir.

Trabzon hasır bilezik, yüzyıllar öncesinden günümüze gelen önemli mirastır. 19. yy’ın başlarında Rus ihtilali sırasında Kafkasya’dan Trabzon’a sığınan ustaların getirdiği bir el sanatıdır. Eskiden savaşlarda bileklik ve kemerlerin yapımında kullanılan örgü tekniği, zaman içinde Trabzonlu kadınların hünerli ellerinde ziynet eşyasına dönüştürülmüştür.

Günümüzde hasır örme sanatı gelişmiş ve Trabzon hasır bilezik modelleri ülkemizde tüm kadınların gözdesi olan özel bir aksesuar haline gelmiştir. Elizi Trabzon hasır bilezik modelleri, herkesin tarzına uyum sağlayacak şekilde günümüz moda anlayışı ile tasarlanmıştır. Geçmiş ve gelecek moda algısını değiştirerek modern ve geleneksel izler Trabzon hasır bilezikler, özel anlarınızı taçlandırır ve zarafetinizi ön plana çıkarır.

Kadınların Gözdesi Trabzon Hasır Bilezik Özellikleri Nelerdir?

Geleneksel tasarımları beğenen kadınların gözdesi olan Trabzon hasır bilezik modelleri hem günlük hayatta hem de özel davetlerde tüm gözlerin üzerinize toplanmasına katkıda bulunur. Modern ve geleneksel izler Trabzon hasır bilezikler, çok büyük emekler sonucu üretilmektedir. Trabzon hasır bileziklerin eşsiz özellikleri şunlardır:

  • Altın dantelli olarak da bilinen Trabzon hasır bilezikler, sadece Karadeniz bölgemizin Trabzon şehrinde üretilir.
  • Herhangi bir makine kullanılmadan, tamamen el işçiliği ile ortaya çıkar.
  • Esnek bir yapıya sahip olan Trabzon hasır bilezikler, bir kumaş gibi hareket edebilir.
  • Bir hasır bilezik yaklaşık 12 gün gibi bir sürede örülebilmektedir.
  • Trabzon hasır bilezikler, 0,3 mm inceliğinde altın tellerin bir cımbız yardımıyla ilmek ilmek örülmesiyle ortaya çıkar.
  • El yapımı ürünler olduğu için hiçbir hasır birbirine benzemez.
  • Trabzon örgüsü, Türkiye’ye has tek mücevherdir ve coğrafi ürün olarak tescillenmiştir.

Modern ve geleneksel izler Trabzon hasır bilezikler, büyük bir dikkat ve titizlilikle yapılmaktadır. Günümüzde hasır bileziklerin ayırt edici özellikleri, tokalarıdır. Kilidin üzerini kapatan toka bölümünde farklı desenler ve figürler kullanılabilir. Trabzon hasırının merak ettiğiniz özellikleri için kaliteli trabzon hasırı nasıl olur yazımızı inceleyebilirsiniz.

Trabzon Hasır Bilezik Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Modern ve geleneksel izler Trabzon hasır bilezikler, kendine özgü şekliyle her zaman beğeni toplamıştır. Her dönemin en kullanışlı ve şık modelleri arasında yer alan Trabzon hasır bileziklerin, el üretimi olduğu için değeri oldukça yüksektir. Nesilden nesle aktarabileceğiniz bu mücevherlerin aynı zamanda manevi değeri de yükselmektedir. Bu yüzden Trabzon hasır bilezik alırken bazı hususlara dikkat etmeniz gerekir.

  • Trabzon hazır bileziklerin kenarları girintili çıkıntılı olmamalıdır.
  • İlmiklerin sık örülmüş olması, en dikkat edilmesi gereken özelliklerden biridir.
  • Gerçek Trabzon hasırlarda, TTH coğrafi işaret damgası bulunur.

Trabzon Hasır Bilezik Fiyatları Nedir?

Özellikle gelin adaylarının göz bebeği olan Trabzon hasır bilezikler, her bir detayı ile beğeni toplar. Değeri ilk günkü gibi devam eden Trabzon hasır bilezikler hem özel günlerde hem de günlük yaşamda zarafetinizi ön plana çıkarmanıza katkıda bulunur.

Modern ve geleneksel izler Trabzon hasır bilezikler ince bir işçilik gerektirir. Trabzon hasır bilezik şıklığı, Elizi kalitesiyle harmanlanarak en modern halini ortaya koyar.

Bir önceki yazımıza https://www.elizi.com.tr/blog/son-zamanlarin-trendi-altin-setler linkinden ulaşabilirsiniz.