NE ARAMIŞTINIZ?

Sertifikanı Sorgula

Bilezik Ölçüsü Nasıl Alınır?

Bilezik Ölçüsü Nasıl Alınır?

Bilezik ölçüsü almak, özellikle sevdiklerine sürpriz yaparak sevdiklerinin mutluluğuna ortak olmak isteyenler için son derece önemlidir. Bazen özel günlerde, bazı durumlarda ise nişan, söz veya evlilik gibi organizasyonlarda bilezik ölçüsü iki kat önem arz eder. Doğru bir bilezik ölçüsü almak için belli başlı noktalara dikkat etmenizde fayda vardır. Bilezik ölçüsü nasıl alınır, en doğru bilezik nasıl seçilir merak ediyorsanız; işte bilezik almadan önce bilmeniz gereken her şey!

Bilezik Ölçüsü Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bilezik ölçüsü alırken dikkat edilmesi gereken belli başlı noktalar vardır. Her şeyden önce bileziğin bileğinize oturabilmesi için ölçüye bir miktar ekleme yapmakta her zaman fayda vardır. Aldığınız ölçüye 1 ya da 1.5 cm ekleme yaparak bilezik seçimini çok daha doğru şekilde yapabilirsiniz. Bununla birlikte bileziğin modelinin ve tasarımının da genel anlamda ölçümü etkileyebileceğini akıldan çıkarmamalısınız.

Bilezik ölçüsü nasıl alınır, merak ediyorsanız zincirden oluşan ve tasarımında zincir detaylarına yer verilen bileziklerin ölçüsünü alırken daha sıkı bir teknik denemenizde fayda vardır. Öte yandan klasik tasarım halka bilezik satın alırken daha geniş ve konforlu bir ölçüm almanız önemlidir. Eğer aldığınız ölçüden emin değilseniz mutlaka bir profesyonelden, yani uzman bir kuyumcudan destek almanız önerilir.

Bilezik Ölçüsü Hesaplama Yöntemleri

Bilezik ölçüsü nasıl alınır, sorusuna birden fazla yöntemle cevap vermek mümkündür. En garanti yöntem daha önce kullandığınız başka bir bileziğin ölçüsünü almaktır. Fakat bu ölçüyü alırken son derece hassas davranmanız gerekir. Aynı zamanda daha önce kullandığınız bileziğin ve yeni alacağınız bileziğin modellerine de dikkat etmelisiniz.

Sevdikleriniz için özel günleri anlamlı kılmak, altın ışıltısıyla zihinlere mühürlemek istiyorsanız; bu noktada ise kullanabileceğiniz bazı yöntemler vardır. Mezura, ip gibi genel anlamda ölçüm yaparken kullanılan gereçlerden faydalanabilirsiniz.

Başka Bileziğin Ölçüsünü Almak

Başka bir bileziğin ölçüsünü alarak, yeni satın alacağınız bileziği tam ve eksiksiz bir ölçüyle tercih etmeniz mümkündür. Fakat bu işlemi yaparken oldukça hassas ve özenli hareket etmeniz gerekir. Mm cinsinden ölçü veren cetvel ile daha önce kullandığınız başka bir bileziğin yine mm cinsinden olacak şekilde çapını ölçün.

Bu noktada cetveli tamamen dik olacak şekilde ve doğrudan bileziğin çapını ölçecek biçimde tutmanız gerekir. Daha sonra ise yaptığınız ölçümü bir kağıda not olarak yazın. Standart ölçü skalası üzerinden ya da yeni satın alacağınız bileziği de benzer şekilde ölçerek bileğiniz için en uygun bilezik ölçüsünü bulabilirsiniz. Özellikle online alışveriş yaparken standart bilezik ölçü tablosu oldukça işlevseldir.

El Ölçüsüyle Ölçü Almak

Bilezik ölçüsü nasıl alınır, sorusuna verilebilecek bir diğer yanıt ise el ölçüsünü alarak bilek çevresinin ölçülmesidir. Bu yöntemi uygulamak için öncelikli olarak elinizdeki tüm parmakları birleştirmeniz gerekir. Bu noktada avuç içinizin yukarı doğru bakması son derece önemlidir. Bir sonraki adımda ise başparmak ucunu serçe parmağınızın ucuyla birleştirin.

Eliniz bu şekle ulaştığında ise başparmak kökünden iki ucun birleştiği noktaya kadar bir iple sarın. Daha sonra ise ipi mm değeri veren bir cetvel ile ölçün. Cetvelle yaptığınız ölçüm, bileğinizin toplam uzunluğunu verecektir. Yine standart bilezik ölçü skalası üzerinden mm cinsinden olan değeri, bilezik ölçüsüne dönüştürebilirsiniz.

Bilek Çevresini Hesaplama

Kağıt, mezura, şerit ya da benzeri türden bir gereçle bileğinizin doğrudan çevresini ölçerek de yine bilezik ölçüsü alabilirsiniz. Bu yöntem son derece basit olmakla birlikte bazı durumlarda minimal hata payı içerebilir. Dolayısıyla ölçüm yaparken dikkatli ve oldukça hassas davranmanız gerekir. Mezura ile ölçüm yaparsanız, herhangi bir ek ölçüm gerecine ihtiyaç duymadan mm cinsinden değer elde edebilirsiniz. Kağıt, ip, şerit ya da benzeri gereçlerle yaptığınız ölçümde ise cetvel kullanarak yine mm cinsinden bir değer elde etmeniz gerekir.

Trabzon Hasır sanatının modern temsilcisi Elizi Kuyumculuk, geleneksel altın işçiliğini modern detaylarla buluşturuyor. Her zevke ve tarza hitap eden koleksiyonlarıyla altın efsanesini stilinizle buluşturan Elizi ayrıcalıklarıyla özel günleri ölümsüzleştirebilirsiniz. Bir önceki yazımıza https://www.elizi.com.tr/blog/mesh-altin-kolyeler-ile-stilinizi-kesfedin linkinden ulaşabilirsiniz.