NE ARAMIŞTINIZ?

Sertifikanı Sorgula

Hediyelik Bilezik Seçimi İçin İpuçları

Hediyelik Bilezik Seçimi İçin İpuçları

Bilezik, zamanı aşan tasarımıyla kadınların ilk tercihleri arasında olan aksesuarlardandır. Şıklığın tamamlayıcı bir parçası olmalarının yanı sıra bilezikler, üzerine stil geliştirebilecek kadar dikkat çekici mücevherlerdir. Ayrıca özel günlerde sevdikleriniz için unutulmaz, kalıcı ve zihinlerde yer edinebilecek bir armağan arıyorsanız yine bilezikler kusursuz bir seçimdir. Bununla birlikte hediyelik bilezik satın alırken bazı önemli detaylara dikkat etmeniz gerekiyor. İşte özel günleri unutulmaz kılmanızı sağlayacak hediyelik bilezik seçimi için ipuçları!

Bilezik Tasarımları ve Modellerini İnceleyin

Hediyelik bilezik seçimi için ipuçları arasında en çok dikkat etmeniz gereken durum bileziğin tasarımı ve modelidir. En nihayetinde alacağınız armağanın sevdiklerinizin stiline hitap etmesi gerekir. Oldukça geniş yelpazeli tasarım ve modellere ev sahipliği yapan bilezikler, sevdikleriniz için en kusursuz seçimi yapma konusunda size avantaj sağlayacaktır.

Sevdiklerinizin Zevkini Dikkate Alın

Bilezikler, genellikle klasik takılardan olsa da zengin bir model çeşitliliğine sahiptir. Dolayısıyla hediyelik bilezik seçimi için ipuçları arasında dikkat etmeniz gereken önemli detaylardan biri de yapacağınız seçimin sevdiklerinize özel olmasıdır. 

Malzeme Kalitesi ve İşçilik

Doğru bir bilezik seçimi için malzeme kalitesi ve işçilik de önemlidir. Özel günleri çok daha özel kılmak istiyorsanız, usta mücevher işçiliğiyle hazırlanmış bilezikler çok daha ideal bir seçim olacaktır. Trabzon hasırı gibi usta mücevher zanaatkarlarının ellerinden geçerek tasarlanan bilezikler, özel anları unutulmaz ve anlamlı kılmanızı sağlayabilir. Farklı sıra örgü sayılarıyla bütçenize uygun bir seçim yapmanız da mümkündür.

Anlamları ve Sembolleri Ön Plana Çıkarın

Özel günlerde özel armağanlar vermenin en seçkin yollarından biri anlamları ve sembolleri iyi kullanmaktan geçer. Hediyelik bilezik seçimi için ipuçları arıyorsanız da bu detaya dikkat etmeniz de fayda vardır. Sevdiklerinizin duygusuna hitap eden, yaşadığınız anıları tekrardan canlandıracak sembol ve tasarımları tercih edebilirsiniz.

Bileziğin Ayarına Dikkat Edin

Tüm altın mücevherlerde olduğu gibi altın bileziklerde de ayar oldukça önemlidir. Altın bilezikler genellikle 22 ayar ve 14 ayar özelliklerine sahip olacak şekilde tasarlanır. Bu noktada bütçenizi de dikkate alarak sevdikleriniz için kusursuz bir 22 ayar yada 14 ayar bilezik seçimi yapmanız mümkündür.

Ölçü ve Boyut

Hediyelik bilezik seçimi için ipuçları arasında en önemlilerden biri de ölçü ve boyuttur. Satın alacağınız ya da seçeceğiniz bileziğin mutlaka sevdiklerinizin bileğine uygun ölçülere sahip olması gerekir. Bununla birlikte ölçü almak, her zaman kolay olmayabilir. İp, şerit, mezura gibi ölçü amacıyla kullanabileceğiniz araçlarla doğru ölçü alabilirsiniz. Bilezikler için belirlenen ölçü skalasını kullanarak sevdiklerinizin bileğine en uygun bileziği tercih edebilirsiniz. Ayrıca hediye alacağınızın kişinin daha önce kullandığı bileziklerden faydalanarak da ölçüyü son derece hassas bir şekilde doğru alabilirsiniz.

Bütçenizi Dikkat Alın

Hiç şüphesiz sevdiklerinizin beğenisine hitap edebilecek, anlamlı, şık, zarif bir bilezik seçmek kadar bütçe de önemlidir. Dolayısıyla bilezik seçimi yapmadan önce mutlaka bütçenizi belirlemenizde fayda vardır. Bilezikler, ayar özelliklerine ve tasarımlarına göre farklı şekillerde fiyatlandırılır. Bu doğrultuda bütçenizi aşmayan ve sevdikleriniz için de kusursuz bir armağan olabilecek bir bilezik tercihinde bulunabilirsiniz.

Güvenilir ve Uzman Bir Marka Tercih Edin

Hediyelik bilezik seçimi için ipuçları arasında en önemlilerden biri de bileziğin güvenilir ve uzman bir markadan satın alınmasıdır. Elizi Kuyumculuk, Trabzon hasır sanatının modern temsilcisi olarak altın efsanesini sizlerle buluşturuyor. Her bütçeye, zevke ve tarza hitap eden bilezik modelleri, Elizi ayrıcalıkları ile tasarlanan seçkin koleksiyonlarda sizleri bekliyor!

Bir önceki yazımıza https://www.elizi.com.tr/blog/hem-zarif-hem-sik-elmas-ve-altinin-bulusmasi linkinden ulaşabilirsiniz.